Sposób przygotowania

Filet z kurczaka oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić w paski. Na patelni podsmażyć boczek pokrojony w kostkę. Dodać mięso z kurczaka. Posypać solą i czarnym mielonym pieprzem. Podsmażać przez 5 minut. Dodać kiełbasę wiejską pokrojoną na plastry. Smażyć przez kolejne 2 minuty, a następnie przełożyć do garnka, pozostawiając tłuszcz na patelni.

Warzywa obrać, umyć i pokroić – marchew w słupki, selera w plastry, a cebulę w piórka. Na patelnię wrzucić cebulę. Zeszklić, uważając, aby się za bardzo nie zrumieniła. Dodać marchew oraz seler i podsmażyć. Przełożyć do garnka z mięsem i kiełbasą. Kapustę poszatkować i również dodać do garnka. Posypać solą, czarnym mielonym pieprzem, przyprawą do bigosu oraz majerankiem. Całość wymieszać i dusić pod przykryciem około 20 minut. Od czasu do czasu przemieszać i podlać bulionem, aby się nie przypaliło. Następnie dodać pastę pomidorową z cieciorką. Ponownie przykryć i dusić, aby składniki \"przeszły\" sobą nawzajem. Tak przygotowany bigos podawać gorący.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Coś w sam raz dla mnie:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    super propozycja!
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Coś dla mnie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !