Sposób przygotowania

Kapustę wyczyść z zewnętrznych liści. Włóż do osolonego wrzątku i gotuj 10 minut. Wyjmij, osącz, ostudź. Zetnij wierzch kapusty, aby wydrążyć z niej środkowe liście (tak, by w jej wnętrzu powstało spore zagłębienie). Wyjęte liście poszatkuj, duś na maśle przez 5 minut.
Na oleju zeszklij posiekane w drobną kostkę cebule i czosnek. dodaj starte na grubej tarce warzywa. Duś kilka minut. Podlej pięcioma łyżkami bulionu i duś kilka minut. Połącz z duszoną kapustą. Ostudź, wymieszaj mięso z jajkami. dopraw solą, pieprzem oraz resztą przypraw.
Farszem napełnij główkę kapusty, obwiąż ją nicią. Przykryj liściem kapusty. w rondlu gotuj resztę bulionu, włóż kapustę, duś na wolnym ogniu ok. 45 minut.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !