Przepis i sposób przygotowania na: Pierś w pomarańczowej marynacie
Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę pokroić w drobne pół talarki, skropić sokiem z pomarańczy i posypać cukrem. Śmietanę dodać przed podaniem..
pierś z kurczaka | podwójna |
pomarańcza | 1 szt |
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat | 2 łyżeczki |
Sól czosnkowa jodowana Prymat | 1 płaska łyżeczka |
Bułka tarta klasyczna Prymat | do panierowania |
tłuszcz | do smażenia |
surówka | |
jabłka | 3 szt |
cebula | 0,5 szt |
sok z pomarańczy | 1 łyżka |
cukier | 2 łyżeczki |
śmietana | 2 łyżki |
Natka pietruszki suszona Prymat | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: