Sposób przygotowania

Do miseczki dodać mięso, wbić jajko i dodać około 2 łyżki bułki tartej. Wszystko przyprawić i ze sobą połączyć. Z przygotowanego mięsa lepić klopsiki(małej wielkości). Każdy kawałek mięsa obtoczyć w bułce i smażyć na rozgrzanej patelni na złoty kolor. Przygotowane klopsiki wyjąć z patelni. Kostkę warzywną rozpuścić we wrzącej wodzie, a następnie bulion wlać na patelnię(tam gdzie klopsiki się smażyły). Na sam koniec powyższy sos zaciągnąć odrobiną mąki. Przygotowane klopsiki spowrotem umieścić na patelnię i wszystko ze sobą podgrzać.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariola21

    Zapomniałam dopisać, aby cebulę obrać, bardzo drobno pokroić i dodać do mielonego mięsa.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !