Sposób przygotowania

Fasolkę ugotować w lekko osolonej wodzie i pokroić, po ugotowaniu fasolki zlać wodę.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni dodając 1 szklankę oleju.
Marchewkę pokroić w kostkę i ugotować w wodzie lekko osolonej (po ugotowaniu marchewki wodę zlać)
Po ugotowaniu wszystko razem połączyć i dusić na wolnym ogniu 10-15 minut. doprawić do smaku solą i pieprzem oraz 1 łyżką wegety.
Gorący farsz włożyć do słoików (nie upychać) wekować 30-35 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    katarzyna124

    Robiłam coś podobnego, pyszna zwłaszcza jako dodatek do ryby:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    natii3624

    super :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawelek180844

    ciekawy pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    dianix

    takze robie tak

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !