Sposób przygotowania

udka umyć i wytrybować kości i pokroić w grubą kostkę,czosnek przecisnąć przez praskę wymieszać z sosem sojowymi winem ryżowym,mięso przełożyć do miseczki i polać marynatą wymieszać i odstawić na 30min.na rozgrzany olej wrzucać osączone z marynaty kawałki mięsa mieszając usmażyć,zdjąć z patelni i odstawić aby mięso nie ostygło,w miseczce wymieszać obie mąki z proszkiem do pieczenia,wbić jajka i miksując dolewać wodę aby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany osolić do smaku,kawałki usmażonego kurczakanabijać na widelec i zanurzać w przygotowanym cieście a następnie smażyć w głębokim oleju na złoty kolor ze wszystkich stron,ułożyć na półmisku i udekorować kawałkami pomidorów,papryki,czarnymi oliwkami i koperkiem,podawać gorące z sosem czosnkowym lub pikantnym sosem pomidorowym.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !