Sposób przygotowania

Cebulę drobno pokroić. Obrana marchew zetrzeć na jarzynowej tarce o dużych oczkach. Cebulę z marchewką obsmażyć na 1 łyżce oleju, dodać mielone mięso i smażyć około 4minuty. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na małe cząstki dodać do mięsa, wlać 1/2 szkl. wody, doprawić solą i dusić na małym ogniu pod przykrycie pół godziny. Pod koniec duszenia dodać przyprawę curry i dokłądnie wymieszać. Wsypać koperek na koniec duszenia. Podawać z ryżem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    EWI

    mniam mniam ...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !