Sposób przygotowania

mąką przesiać do misko dodać jajko i żółtko. następnie dodać masło i szybko zagnieść ciasto. schładzać w zamrażalniku ok. 30 minut. cebulę podsmażyć dodać szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek. jajka wymieszać ze śmietaną dodać sól i pieprz i połączyć z zawartością patelni. ciasto wyjąć z zamrażalnika i wylepić nim formę do tarty pamiętając o brzegach. następnie ponakuwać gęsto widelcem i zapiec. następnie wyłożyć farsz i posypać serkiem pleśniowym np. lazurem i piec 15 minut.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Damian19

    nic dodac nic ujac
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    fajna
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    do tej tarty na wierzch użyłam 5 rodzajów sera. 3 lazury, jeden brie i ser żółty.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Halusia

    Super wyglada
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Bardzo apetyczna, a szpinak uwielbiam, więc tym bardziej :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    smaczna tarta
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !