Sposób przygotowania

Kurczaka myjemy, osuszamy, trybujemy kości.
Pieczarki umyć, osączyć pokroić w grubszą kostkę, przesmażyć na tłuszczu.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, usmażyć na patelni.
Pieczarki wymieszać z cebulą i trochę razem poddusić, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Mięso mielone przełożyć do miski, dodać pieczarki z cebulą, jajka, sól i pieprz, wszystko dokładnie wymieszać.
Gotowym farszem napełnić kurczaka, zszyć, obsypać przyprawą do kurczaka i odstawić na godzinę.
Po tym czasie pieczemy ok 1,5 godziny w temp 190 stopni,
od czasu do czasu polewamy wytworzonym się sosem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    i na ciepło i na zimno pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gonia555

    też tak uważam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !