Sposób przygotowania

Buraczki i ziemniak ugotować z garścią liści bluszczyku. Obrać, zmiksować i połączyć z wywarem, mieszając aż do uzyskania konsystencji zupy. Doprawić wg uznania, Masło utrzeć w dużej misce. Z suchej bułeczki usunąć skórkę, bułeczkę pokruszyć i z pozostałymi składnikami dodać do masła. Wyrobić na gładką masę i schłodzić. Łyżką lub łyżeczką formować kluski i ugotować w osolonej wodzie. Rozłożyć na talerze i zalać gorącym barszczem. Udekorować liśćmi bluszczyku kurdybanku i drobnymi kwiatkami aksamitu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    aż miło pomyśleć że już nie długo wiosna;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Pomysł na barszczyk całkiem fajny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !