Sposób przygotowania

filet z kurczaka umyć osuszyć i przekroić wzdłuż tak aby powstała głęboka kieszeń w środku i na zewnątrz oprószyć solą i pieprzem,do każdej kieszonki włożyć plaster sera i szynki spiąć wykałaczką,wbić jajka na głęboki talerz i rozkłócić,przyprawić do smaku solą i pieprzem,na drugi talerz wsypać tartą bułkę i sezam wymieszać przygotowane mięso oprószyć mąką a nastpnie zanurzać w jajku i obtaczać w bułce wymieszanej z sezamem lekko panierkę docisnąć dłonią i kłaść na mocno rozgrzany olej i smażyć na złoty kolor z obu stron,podawać bezpośrednio z patelni najlepiej z ziemniakami ugotowanymi na parze polanymi stopionym masełkiem i posypanymi siekanym koperkiem oraz surówką z pomidorów i papryki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajny ten filecik z niespodzianką;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Uwielbiam drób
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    w tej koszulce jest pyszny filecik...
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !