Sposób przygotowania

Mięso wyjmujemy ze skory,nie przecinając jej,kroimy w kostkę i mieszamy z posiekanymi włoskimi orzechami,pietruszką i pieprzem.Skórę napełniamy farszem i zaszywamy.Na dno garnka wrzucamy warzywa,układamy na nich mięso,całość zalewamy wodą w taki sposób,by mięso było lekko zanurzone.Dodajemy kości,gotujemy aż golonka będzie miękka(ok. 2 godziny).Golonkę grilujemy ok.15 minut,polewając piwem.Masło roztapiamy,dodajemy mąkę,na chwilę zwiększamy ogień,by utworzyła sie piana.Dodajemy połowę wywaru z golonki,zagotowujemy.Dodajemy bulion mięsny w proszku,doprawiamy do smaku.Sos gotujemy ok. 10 minut na małym ogniu.Golonkę podajemy z sosikiem.Smacznego:)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    zjadłabym taką goloneczkę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Fajny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Apetycznie brzmi
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    aaaaaaaaaaaaaaaaaaam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !