Sposób przygotowania

Buraki dokładnie szorujemy ,zawijamy w folie aluminiową ,układamy na blaszce i pieczemy 1 godzinę w temp .175 8 C .
Po upieczeniu lekko studzimy ,obieramy ze skóry .
Wrzucamy do wysokiego naczynia ,dodajemy masło ,sól i pieprz do smaku .
Miksujemy blenderem ,lub wcześniej same buraki ścieramy na tarce o małych oczkach ,a później dodajemy masło i przyprawy .Podajemy do ziemniaczków.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    bardzo dobre już jadłam takie,,
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    ja nigdy takich nie robiłam, pomysłowe;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Aniunia773

    super z wolowinka;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Buraczki na ciepło to przysmak mojej rodziny ale takiego sposobu to nie znałam do tej pory.
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ja też nie znałem i fajnie że poznałem :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    aginaa

    hmmm ciekawe, z piekarnika jeszcze nie jadlam, ale na pewno zrobie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    bami

    Inny sposób przyrządzania buraczków - świetnie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    ja też takich jeszcze nie jadłam, ale brzmi smacznie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę zrobić
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    lubię takie buraczki do kotletów mielonych

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !