Sposób przygotowania

Drożdże rozpuścić w szklance letniej przegotowanej wody z dodatkiem łyżeczki cukru. Mąkę przesiać do naczynia, wymieszać z otrębami i ziarnami słonecznika, dodać rozprowadzone drożdże, sól oraz ok. 3 szklanki letniej przegotowanej wody. Wymieszać, wyrobić ciasto. Foremki wysmarować margaryną, obsypać tartą bułką, włożyć ciasto. Odstawić na godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, piec ok. godziny w 180 stopniach.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    brzmi smakowicie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    zajadam taki sam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Bardzo mi się podoba ten przepis, na pewno go wypróbuję :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !