Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Carpaccio serowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ogórek sałatkowy 50 g
rukola 30 g
szczypiorek 10 gałązek
ser camembert 100 g
woda 2 łyżki
sól
ocet 1 łyżka
olej z orzechów włoskich 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Carpaccio serowe

Ogórek obrać, pokroić w bardzo cieniutkie pasterki. Rukolę opłukać, osuszyć, ściąć zgrubienia, listki drobno pokroić. Szczypiorek opłukać, osuszyć, posiekać.
Camembert pokroić w cieniutkie plasterki, następnie ułożyć je z rukolą i serem na płaskim talerzu. Z octu owocowego, oleju orzechowego, wody mineralnej, pieprzu i soli morskiej, przygotować marynatę.
Carpaccio serowe skropić marynatą, całość posypać szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak