Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać jajko, żółtko, szczyptę soli, masło, wlać gorącą wodę i wyrobić ciasto. Następnie rozwałkować, kroić w kwadraty. Na każdy kawałek ciasta położyć kilka jeżyn i dokładnie zlepiać brzegi pierogów. Gotować w osolonej wodzie około 5 minut od wypłynięcia. Podawać posypane cukrem lub z bitą śmietaną.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    świetny pomysł ,tylko do lasu na jeżynyny ! a lasów u nas w bród !
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Przepis wart wypróbowania :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne pierogi
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszne pierogi

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !