Sposób przygotowania

Kotlety cielęce opłukać, osuszyć, lekko rozbić tłuczkiem albo dłonią. Oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej. Włożyć kotlety. Obsmażyć je z obu stron. Następnie przełożyć je (razem z tłuszczem ze smażenia) do brytfanki. Posiekać gałązkę rozmarynu. Grzyby oczyścić, pokroić na mniejsze części. Na patelni rozgrzać masło. Podsmażyć na nim grzyby, pod koniec dodając posiekany rozmaryn. Dusić, mieszając, aż do odparowania soków. Podduszone grzyby wymieszać z gęstym jogurtem typu greckiego. Ewentualnie dosolić. Rozłożyć na kotletach w brytfance. Zapiekać ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !