Sposób przygotowania

Cebule obrać i pokroić w pół talarki. Boczek pokroić w plastry. Na patelni grillowej poukładać plasterki boczku, doprawić papryką, powoli rumienić, aby wytopił sie tłuszcz. Boczek wyciągnąć. Na tłuszczu pozostałym po wytopieniu, dusic cebulę, doprawić solą aby puściła sok, w zależności od tego jaka lubimy, robimy szklistą lub smażymy na złoto. Przekładamy do miseczek i podajemy z chlebem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    uwielbiam takie konkretne jedzonko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    ja jestem z gr. krwi O, najstarsza grupa- myśliwi tak mają- mięso to podstawa;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    pychotka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !