Sposób przygotowania

Ziemniaki umyc, obrac i zetrzec na tarce. cebule pokroic w piorka, boczek pokroic w kosteczke i podsmazyc na patelni. Do startych ziemniakow dodac jajko, make, sol i pieprz do smaku. Wszystko dokladnie wymieszac do uzyskania scislej masy. W duzym garnku zagotowac wode, osolic. ziemniaczana mase nalozyc na deseczke i zrzucac sredniej wielkosci kluseczki do wody. Po wyplynieciu gotowac ok 6 minut. Odcedzic, przeplukac i przelozyc do miski. Wlac skwarki z cebulka i doprawic przyprawa do zup w plynie typu maga. Dodac pokruszony twarog.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    iza15

    fajna nazwa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !