Sposób przygotowania

W garnku zagotować 2 litry wody. Włoszczyznę oraz cebulę oczyścić. Do wrzątku włożyć włoszcyznę, kiełbasę, liść laurowy, ząbek czosnku i cebulę. Gotować na małym ogniu (by kiełbasa nie popękała) do chwili, aż włoszczyzna będzie miękka. Wyjąć kiełbasę i włoszczyznę (można ją zużyć do sałatki). Wlać żur lub rozprowadzony w niewielkiej ilości zimnej wody biały barszcz. Zagotować, dodać rozgnieciony ząbek czosnku, doprawić solą oraz pieprzem, posypać majerankiem. Podawać z pokrojoną kiełbasą.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    lubię wszelkie odmiany żurku, byle był dobrze kwaskowy
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kekerboom

    moj ulubiony

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !