Sposób przygotowania

Cebulę kroimy w krążki , pieczarki czyścimy i tez kroimy , najpierw wrzucamy cebulkę solimy przykrywamy przykrywką i dusimy chwilkę , potem wrzucamy pieczarki podlewamy woda i dusimy jeszcze chwilkę . Następnie wlewamy śmietanę i mieszamy do momentu aż sos zgęstnieje. Całość możemy doprawić do smaku według własnego uznania. Ziemniaki przeciskamy przez praskę, dodajemy jajko i mąkę Z uzyskanego ciasta formujemy robimy kopytka . Kopytka gotujemy z dodatkiem soli po odcedzeniu polewamy sosem pieczarkowym .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !