Sposób przygotowania

żeberka umyć i podzielić na porcje,włoszczyznę obrać i razem z mięsem oraz przyprawami odgotować w posolonej wodzie ok.30min,następnie żeberka wyjąć i wystudzić,chili oczyścić i posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę i połączyć wszystkie składniki marynaty po czym polać nią mięso,wymieszać i odstawić na 30min.zamarynowane żeberka ułożyć na rozgrzanym grillu posmarowanym oliwą i upiec ok.10min.kilkakrotnie obracając,wywar z żeberek możemy wykorzystać do grochówki lub kapuśniaku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pyszne są grillowane super
  • 3
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    świetne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    super,lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    chyba na taka propozycję się skuszę :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    brzmi pysznie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    brzmi pysznie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    pyszne mięsko i już nie mogę się sezonu...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    ... doczekać się sezonu :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !