Sposób przygotowania

Filety wypłukać, pokroić na paski ( szerokość około 3-4 cm ), skropić sokiem z cytryny i posypać pieprzem i solą.
Z białek ubić pianę, wymieszać z żółtkami, mąką, piwem i doprawić do smaku - ciasto musi być gęste, więc można dołożyć troszkę więcej mąki.
Kawałeczki ryby obtaczać w cieście i piec na rozgrzanym tłuszczu, aż uzyskamy na złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Gonia555

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    tego nie znałam
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    ciekawy pomysł
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    interesujące, na pewno skorzystam z tego przepisu
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    brzmi nie źle

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !