Sposób przygotowania

Piersi pokroić w niegrube płaty, posypac solą. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki, podsmażyć na patelni. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. Ser żółty rownież zetrzeć. Ketchup i majonez wymieszać. Oba produkty muszą być w takich samych proporcjach. Polecam pół słoika (wielkość słoika jak dżem). Na duże naczynie żaroodporne prostokątne wyłożyć piersi z kurczaka, na to wyłożyć uduszone pieczarki (odlać większość sosu bo zapiekanka będzie pływać!!) na to wysypać marchewkę, następnie ser. Polać ketchupo-majonezem. Piec godzinę w temp. 180 stopni. Nie należy się przejmować tym że skórka ciemnieje, to zasluga ketchupu. Podawać z ryżem na sypko lub pieczywem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !