Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, zetrzeć na drobnej tarce. Cebulę drobno posiekać, kiełbasę pokroić w kostkę, groszek odcedzić z zalewy. Wszystkie składniki połączyć, dodać mąkę, jajka, sól i pieprz, wymieszać. Na patelni rozgrzać tłuszcz, łyżką nakładać placki, smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać z sosem.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    takich jeszcze nie jadłem - a myślę że warto:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Muszą smakować rewelacyjnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dla mnie to nowość, koniecznie muszę wypróbować
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    takich jeszcze nie próbowałem...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciekawe połączenie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !