Sposób przygotowania

Mięso umyć, pokroić na porcje, skropić sokiem z cytryny. W rondlu rozgrzać smalec razem z masłem, obsmażyć mięso, dodać posiekaną cebulę i razem chwilę podsmażyć. Następnie podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Mąkę wymieszać ze śmietanką, dodać paprykę, wlać do mięsa, zagotować. Przyprawić do smaku. Podawać z ryżem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze takiego nie robiłam
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    cielęciny dawno nie jadłam a teraz co i ją chyba ciężko spotkać w sprzedaży
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Przepis wart wypróbowania.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !