Sposób przygotowania

W rondelku gotujemy mleko ze zmielonym goździkiem i masłem, wsypujemy kaszę mannę, mieszamy i gotujemy na małym ogniu około 10 minut.
Chłodzimy, a gdy kasza jest zimna, dodajemy jajka, cukier puder, skórkę otartą z pomarańczy, sól do smaku i mąkę. Ucieramy, aż powstanie pulchna masa.
Smażymy na oleju małe placuszki, z obu stron, aż się zrumienią.
Posypujemy cukrem lub podajemy z konfiturami.

* Goździk nie jest konieczny, zamiast tego można dodać szczyptę cynamonu, placuszki nabiorą wspaniałego aromatu

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Interesujące- takich nigdy nie robiłam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    to jest pyszne danie;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Bardzo lubię racuszki ale w takim wydaniu jeszcze nie jadłam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !