Sposób przygotowania

Karkówkę umyć dokładnie. przyprawy rozgnieść w moździerzu, czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie przyprawy wymieszać dokładnie z oliwą (opcjonalnie można dodać rozmaryn, tymianek, kto co lubi ), karkówkę wstawić do takiej marynaty na noc. Można obrócić na drugą stronę. Następnie obsmażyć na patelni z każdej strony aby stworzyć skórkę mięsa. Potem włożyć do rękawa do pieczenia, wlać marynatę i zapiąć klipsami. Piec w temp 180 stopni około 1 godz. 15 minut. Podawać można na ciepło, z marynaty zrobić sos zagęszczony mąką i śmietaną lub na zimno jako wędlinę.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    banditka

    DO PRZEPISU- Oczywiście karkówke przed włożeniem do marynaty obwiązujemy sznurkiem aby nam się nie rozeszła.
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    bardzo smacznie wygląda:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    meredith

    bajeczna
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Gdy popatrzysz na karkówkę , to poleci ci wnet ślinka , jest soczysta i różowa .... jednym słowem \"lux\" wędlinka!
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    cudo!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wspaniała :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Apetycznie się prezentuje.
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !