Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka dokładnie umyć i pokroić na kotlety- delikatnie roztłuc tłuczkiem do mięsa. Posypać solą i pieprzem do smaku.
Siemie wsypać do moździerza i roztłuc je- nie na miazgę, ale tak, żeby wszystkie ziarenka były troszkę popękane.
Jajko roztrzepać i połączyć z mlekiem.
Kotlety moczyć w jajku i panierować w siemieniu.
Smażyć na rozgrzanym oleju.

Komentarze

  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    a jak smakuje ? nigdy tak nie robiłam zawsze tylko podstawowa wersja zawsze o coś urozmaicona.
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Fajnie, że ze zwykłego kotleta można zrobić takie cuda :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !