Sposób przygotowania

Kotlety myjemy i bardzo dokładnie osuszamy.Mięso rozbijamy i posypujemy solą i pieprzem.Każdą porcję smarujemy łyżeczką musztardy,na niej układamy listki bazylii i cienkie plasterki czosnku.Pieczarki obieramy,kroimy na niezbyt cienkie plasterki i obsmażamy na rozgrzanym maśle.Studzimy i układamy na czosnku.Teraz każdy kotlet składamy delikatnie na pół i zaklepujemy brzegi tłuczkiem.Przygotowujemy gęste ciasto.Mleko dolewamy pomału aby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany.Maczamy kotlety w cieście i smażymy na złoty kolor a nastepnie zapiekamy 15 minut w piekarniku.Podajemy z opiekanymi ziemniaczkami i surówką:)

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    pyszny obiadek
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smacznego...
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    mniam,mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    iza15

    pyszny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    bardzo dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    anulka69

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !