Sposób przygotowania

Grzyby namoczyć przez kilka godzin, ugotować, wystudzić i posiekać. Gęś sprawić, posolić. W bulionie warzywnym ugotować kaszę gryczaną. Cebulę obrać i drobno posiekać, poddusić na maśle, dodać grzyby i przesmażyć. Wymieszać kaszę z grzybami, jajkiem i pietruszką, farszem napełnić wnętrze gęsi, otwór zaszyć. Piec w temperaturze 180 stopni przez 2-3 godziny, polewając wytwarzającym się sosem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    ciekawe
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    to moje ulubione danie
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    to moje ulubione danie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    uwielbiam gęś

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !