Sposób przygotowania

Naleśniki:
jajka utrzepać na delikatny kogel mogel wraz solą. Dodać mleko a następnie łyżkę oleju oraz po łyżce mąkę do uzyskania jednolitej masy. Odstawić na jakieś 30 minut do napęcznienia i smażyć cienkie placki na małej ilości oleju.

nadzienie:
szpinak (najlepiej mrożony ze śmietaną) przesmażyć wraz z roztartym czosnkiem ok. 5minut. Ser feta rozdrobnić widelcem i dodać do niego ser twarogowy. Dodać przyprawy: imbir, pieprz czarny, kolorowy i inne wg uznania. Do serów dodać szpinak i dobrze wymieszać.
Usmażone naleśniki przełożyć farszem i poukładać w naczyniu żaroodpornym. Naleśniki można przesmarować farszem jeśli zostanie a jeśli nie, polać je sosem zrobionym z roztopionego masła wraz ze śmietaną.
Naleśniki wstawić do piekarnika na ok 150-180stopni na jakieś 30-40 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    fajnie wyglądają
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    olivka

    napewno zdrowe i smaczne
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !