Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dżem arbuzowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 0,5 kg
sok z cytryny 1
arbuz 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: dżem arbuzowy

Kawałki arbuza gotujemy z odrobina wody. W drugim garnku gotujemy syrop z wody, cukru i soku cytrynowego. Taki syrop dodajmy do rozgotowanego arbuza. Mieszamy. Przekladmy do sloiczkow, mocna zakrecamy i gotujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak