Sposób przygotowania

Fasolkę szparagową umyć, obrać, zalać wodą (aby cały garnek był pełny), dodać żeberka, liść laurowy i gotować 2 godziny. Wyjąć mięso. Posiekaną marchew i paprykę podsmażyć na oliwie po czym dodać do zupy. Pokrojone pomidory i posiekany czosnek również dołożyć do zupy. Posolić.
Gotować, aż fasolka będzie miękka. Posiekaną cebulę zeszklić na oliwie, posypać mąką i smażyć chwilę. Następnie rozprowadzić niewielką ilością zimnej wody. Dodać cebulę do zupy. Mięso oddzielić od kości i pokroić a następnie dorzucić do zupy. Dodać pieprz i śmietanę.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Pożywna zupka :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    pyszna zupka jarzynowa :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !