Sposób przygotowania

Kapustę oczyść, poszatkuj. Wrzuć ja do osolonego wrzątku. Gotuj ok. 8-10 minut, odcedź, przelej zimną wodą i dokładnie osącz. Zostaw do ostygnięcia.
Jabłko obierz, potrzyj na tarce do jarzyn, natychmiast skrop go sokiem z cytryny, aby nie pociemniało i posyp otartą skórką z cytryny. Cebulę obierz, drobno posiekaj.
Ogórki pokrój w kostkę. Jabłko, ogórki, cebulę mieszamy z kapustą, skrapiamy sokiem z cytryny i oliwą. Sałatkę dopraw do smaku solą i pieprzem. przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki, aby smaki się przegryzły.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !