Sposób przygotowania

Soczewicę zalać dużą ilością wody. Zagotować i trzymać pod przykryciem, aż będzie miękka. Ugotowaną soczewicę odsączyć i jeszcze ciepłą zemleć w maszynce do mięsa. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na oleju. Dodać do soczewicy. Do całości wbić jajko i dosypać tyle bułki tartej by masa nie była zbyt rzadka i dała się formować. Doprawić do smaku przeciśniętym prze praskę czosnkiem, ziołami, pieprzem i solą. Całość dokładnie wyrobić na gładką masę. Uformować niewielkie kotleciki, dokładnie obtoczyć w bułce tartej, usmażyć z obu stron na rumiano.
SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    mniam, mniam;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    mmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    mmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    zapowiada się pysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    samo zdrowie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !