Sposób przygotowania

Grzyby namoczyć w wodzie, wyjąć aż będą miękkie, odcedzić, pokroić na drobno. Na oleju usmażyć mięso, pokrojoną cebulę, pokrojony czosnek. Całość zalać bulionem i dusić ok 20 minut. Doprawić solą i pieprzem. Dodać grzyby. Śmietanę zagęścić mąką i dodać do reszty. Lazanie wrzucić do osolonego wrzątku, chwilę gotować. Podgrzać sos beszamelowy i dodać do całości. W naczyniu żaroodpornym układać warstwami na przemian farsz z mięsa i lazanie. Wierzch posypać serem i zapiekać około 40 minut. Po wyjęciu posypać natką. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    mniam moja ulubiona
  • 1
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    uwielbiam!
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    co za pyszności;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Zgadzam się, pyszne!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    uwielbiam to danie
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !