Sposób przygotowania

piersi z indyka umyć pokroić w kostkę,oprószyć solą i pieprzem oraz tymiankiem i odstawić w chłodne miejsce na godzinę,na patelni rozgrzać oliwę i przesmażyć mięso do zrumienienia,dodać śmietanę i dusić jeszcze ok.10min.cebulę i czosnek posiekać,czosnek utrzeć z odrobiną soli,w rondelku rozgrzać odrobinę oliwy i zeszlić na niej cebulę z czosnkiem,dodać odciśnięty szpinak,doprawić solą i pieprzem,na dnie naczynia do zapiekania położyć szpinak a na nim mięso z sosem,na górę potrawy posypać ser żółty starty i tartą bułkę,całość zapiec ok.10-15min.w nagrzanym piekarniku do 180st.podawać z sałatką z pomidorów i ziemniakami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    poproszę kawałeczek tych pyszności;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    smaczna propozycja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !