Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos chrzanowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

utarty chrzan 1 łyżka
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
kostka rosołowa 1 sztuka
sól do smaku
cukier do smaku
śmietana 4 łyżki
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Sos chrzanowy

200 ml wody zagotować, dodać kostkę rosołową, chrzan i sól. Z mąki i masła robimy zasmażkę, dodajemy ją do bulionu. Zagotować. Doprawić cukrem, sokiem z cytryny, dodać śmietanę. Podajemy do mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 13.04.2011 22:42
ciekawe czy do białek kiełbasy byłby dobry
RenataZ-et 20.02.2011 23:34
Potwierdzam-świetny do mięska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak