Sposób przygotowania

Karkówkę pokroć na płaty, rozbić (tak, żeby nie podziurawić).Posypać przyprawami i odłożyć na 30 min. Mięso mielone wymieszać z podsmażoną cebulką i pieczarkami. doprawić solą i pieprzem. Pokroić drobniutko natkę pietruszki i dodać do mięsa. Wymieszać dokładnie. Nałożyć na płaty karkówki i ciasno zwinąć.Otoczyć w papryce. Zawinąć w folię aluminiową i włożyć do gotującej sie wody z listkiem laurowym, pieprzem ziarnistym i zielem angielskim. Gotować ok. 45 min. Sos przygotować zgodnie z przepisem. Podawać z ziemniaczkami i sałatką z buraczków lub z pieczywem. Smacznego

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !