Sposób przygotowania

Mleko w rondlu zagotować, dodać odrobinę soli, wsypać ryż i ugotować. Wyłożyć na talerze, polać stopionym masłem, oprószyć cynamonen, i posypać cukrem. Do ryżu w czasie gotowania można dodać więcej mleka. Wtedy powstanie zupa mleczna.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Pyszny :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam taki ryż gotowany na sypko właśnie na mleku i koniecznie z cynamonem, ale jaszcze chętniej zasiadam do zupy mlecznej :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !