Sposób przygotowania

Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Rozgrzać patelnię z dodatkiem 2 łyżek masła i przysmażyć na niej cebulę. Następnie dodać do tego ryż i zeszklić go. Do przygotowanej masy wlać wino i 1 szkl bulionu. Gotować na małym ogniu około 10-15 minut, po tym czasie patelnie zdjąc z ognia, wlać resztę bulionu. Poczekać, aż do momentu, gdy ryż wchłonie bulion. Do przygotowanego (ciepłego)ryżu dodać 2 łyżki masła, starty ser i jajko. Wszystko ze sobą połączyć. Rękoma uformować kulki. Następnie trzeba je obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !