Sposób przygotowania

Liście szczawiu umyć i poddusić na maśle. Bulion wlać do garnka, dodać mleko i szkl wody, zagotować. Szczaw przetrzeć przez sito, dodać do bulionu. Mąkę rozmieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, połączyć z zupą, zagotować. Zdjąć z ognia dodać śmietankę, wymieszać, przyprawić do smaku. Podawać z jajkami ugotowanymi na twardo, posypane natką pietruszki.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam ją.
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam ją.
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    nie mogę się doczekać młodego szczawiu...uwielbiam taką zupę ,... u nas nazywano to barszczem szczawiowym..
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczna zupa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !