Sposób przygotowania

Pomidory obrać ze skórki i pokroić w kostkę, cebulę pokroić w piórka, wymieszać, posolić i gotować na wolnym ogniu ok. 1 godz. Następnie dodać pokrojonego w kostkę ananasa i pokrojoną w kostkę paprykę oraz pozostałe składniki (oprócz mąki) i gotować ok. 30 min. Na koniec rozrobić mąkę z niewielką ilością wody lub soku z ananasa i dodać do sosu, zagotować. Gorący sos wkładać do słoików pasteryzować 20 min.
Z podanej ilości składników wychodzi 16 półlitrowych słoiczków.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    uwielbiam!
  • 0
    original
    Opublikowano

    daria2911

    też taki robię, jest pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !