Sposób przygotowania

Jabłka obrać, pokroić w drobne kawałki i lekko podgotować (podsmażyć). Ryż ugotować, dodać do niego masło, wymieszać i odstawić. Jajka ubić z cukrem na puszystą pianę. Do ostudzonego ryżu dodać masę jajeczną i delikatnie wymieszać.
W żaroodpornym naczyniu układać kolejno: ryż - jabłka - ryż - jabłka - ryż itd.
Na koniec całość polać słodką śmietanką.
Naczynie wstawiamy do piekarnika, który nastawiamy na 180*C i zapiekamy ok. 25- 30 min od momentu nagrzania piekarnika do tej temperatury.
Podajemy posypane cynamonem i jeśli komuś za mało słodkie cukrem, oczywiście można cynamonem posypać jabłka przed zapiekaniem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !