Sposób przygotowania

Słoninę pokroić w drobną kostkę i wytapiać. Po ok 10 minutach dodać pokrojony w drobna kostkę boczek. Kiedy skwarki zaczną nabierać brązowej barwy dodać pokrojoną w pół plastry cebulę a chwile później drobno posiekane jabłko. Smalec wyłączyć, kiedy cebula zacznie brązowieć i odstawić do zastygnięcia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    muszę ściągnąć ten przepis i połączyć go z moim na smalec z ziołami. Może wyjść miodzio :o)
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    bardzo lubię smalec swojski, jeszcze do tego ogóreczki kiszone i świeżo upieczony chleb, mniam!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    przesmaczny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    ja wole bez jabłuszek
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    ja lubię z jabłkiem,ale robię bez bo nie wszyscy lubią z jabłkiem:)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    pychota!!! ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    warto zrobić

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !