Sposób przygotowania

Z cukinie i bakłażanów odciąć końce i pokroić na plastry. Paprykę oczyścić i pokroić na paski. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na kawałki. Cebulę obrać i pokroić na cienkie plasterki. Czosnek obrać i rozetrzeć z solą.
Rozgrzać w garnku ok. 7 łyżek oliwy, następnie na niej zeszklić cebulę. Do tego dołożyć paprykę i razem smażyć ok 5 minut. Dodać bakłażany, cukinię oraz roztarty czosnek, doprawić pieprzem, tymiankiem. Przykryć i razem wszystko dusić około 15 minut. Jeżeli sosu zrobiło się zbyt dużo, należy odparować wodę gotując bez przykrywki. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    nie robiłam jeszcze
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    trzeba wypróbować;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    śliczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    karolina1869

    apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !