Sposób przygotowania

Ciasto francuskie rozwałkować na grubość ok. 4 mlm i wyciąć szklanka kółka. W połowie kółek wyciąć kieliszkiem dziurki. Nałożyć na pełne kółko kółko wycięte lub dwa kółka wycięte jeśli chcemy, żeby przystawka była większa i docisnąć. Upiec w temperaturze 200 stopni( ok 15 minut).Wątróbkę pokroić na małe kawałki. Smażyć na maśle około 5 minut, następnie dolać kieliszek koniaku, dodać posiekaną drobno cebulkę i dusić dalej. Kiedy będzie dobrze usmażona posolić do smaku, popieprzyć, zmiksować z serkiem ricotta. Dodać pieprz zielony marynowany. Upieczone ciasto ostudzić i faszerować past a z wątróbki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    wygląda super, ciekawe jak smakuje? :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    rewelacyjne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    pychota!!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !