Sposób przygotowania

Wieprzowinę od szynki pokroiłam w kostkę. Zrumieniłam lekko partiami na suchej, teflonowej patelni i przełożyłam do rondla. Na tę samą patelnię wlałam trochę oleju i podsmażyłam na nim obraną i pokrojoną w kostkę cebulę, dodałam do mięsa. Dodałam pieprz ziołowy i liść laurowy, zalałam ok. 3/4 szkl. wody i dusiłam do miękkości mięsa, ok. 1 godziny. Sok z cytryny wymieszałam z mąką dolewając kilka łyżeczek wody. Zawiesinę dodałam do sosu i zagotowałam mieszając żeby nie zrobiły się grudki. Podałam z makaronem i sałatką z buraczków.

Cytryna nadała bardzo przyjemny posmak mięsu, polecam!

Komentarze

  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Pyzuniu , musiałaś jeszcze coś dodać do tego gulaszu ,bo jest taki piękny ,czerwoniutki.....
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    Misia, powiem Ci w tajemnicy, że to czerwone obok gulaszu to buraczki :-))) ale nie mów nikomu!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomasz17

    bardzo ciekawe i na pewno smaczne danie
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    na taki obiad jak sie patrzy to aż chciało by się zjeść
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    tez sie zastanawiałam co to jest to czerwone ;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    aisza1

    pycha
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    wspaniałe danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Mnie by smakowało takie jedzonko.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !