Sposób przygotowania

Ugotować bulion z dwóch udek z kurczaka na świeżych warzywach, doprawić Kucharkiem. Obrać mięso z udek, odłożyć. Umyć, obrać, pokroić na plastry pieczarki, 3 cebule posiekać w kostkę. Podsmażyć cebulę na 3 łyżkach oleju na złoty kolor, dodać pieczarki, dusić razem przez ok. 10 min. Przestudzić, następnie rozetrzeć cebulę, pieczarki i mięso z udek na krem w malakserze. Połączyć z bulionem, doprawić solą i pieprzem do smaku oraz 2 łyżkami śmietany kremówki.
Bagietkę pokroić na centymetrowe plastry, posmarować po obu stronach oliwą, wstawić na 5 min do piekarnika.
Krem podawać ze szczyptą świeżej pietruszki i grzankami.
Smacznego :)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !